Gewoontedier of gewoon gelukkig? Belgen zijn geen jobhoppers

De Belgische werknemers zijn enorm standvastig wanneer het aankomt op hun baan. Bijna nergens ter wereld is het personeelsverloop zo laag als bij ons, enkel onze Noorderburen en Japan scoren lager. Zijn we gewoontedieren, onzeker over de toekomst of hebben we gewoon voldoende job satisfactie? Stof tot nadenken voor My Future Works!

 

Opvallende cijfers

Recent onderzoek toont aan dat in 2015 slechts 16 procent van de Belgische werknemers van job veranderde. De cijfers zijn gebaseerd op een bevraging van 48.000 Belgische werknemers uit de privésector. In 2014 was dat nog 20 procent. Die 16 procent is op te delen in twee groepen: mensen die bewust kiezen voor een andere job en mensen die gedwongen worden een andere baan te zoeken. Opvallende cijfers, vinden wij als loopbaancoaches! Zeker als je eruit leert dat slechts 4,3 procent vrijwillig zijn job opgeeft om voor een andere baan te kiezen.

 

Ideaalbeeld

Mocht dit betekenen dat slechts 4,3 procent Belgische werknemers ontevreden is over zijn baan, zouden wij bij My Future Works dit fantastisch vinden; ons werk als loopbaancoach zou deels volbracht zijn. Helaas blijft het een ideaalbeeld… Uit een bevraging die de HR-consultants van SD-worx bij 2.500 werknemers voerden in 2015, blijkt immers 22 procent ontevreden te zijn over zijn job. Hoe komt het dan dat er maar zo’n klein percentage de stap durft te zetten naar een andere baan?

My Future Works vindt het bijzonder belangrijk dat mensen hun job graag doen, en er positieve energie uithalen.  Vandaar onze grote interesse om na te gaan wat de redenen zoals zijn van ontevredenheid op de werkvloer, en om goede raad mee te geven aan die 22 procent ontevreden werknemers die de stap naar een nieuwe job (nog) niet heeft gezet.

 

Het ligt niet altijd bij jezelf!

Het feit dat mensen hun huidige job niet (meer) graag doen, kan te maken hebben met verschillende factoren. Onthoud goed: het ligt niet altijd bij jezelf! Zo kan het zijn dat je niet zo’n goede band hebt met die nieuwe baas of collega. Of de onderneming waarvoor je werkt is zodanig gegroeid of geëvolueerd waardoor jouw functie is omgevormd naar een jobinvulling die je misschien minder ligt…

 

Waarom blijven we hangen?

Mogelijkheid 1: we zijn gewoontedieren

Een deel neemt genoegen met zijn huidige job, ook al is het niet dé droomjob. Vaak heeft het te maken met angst om geen andere en betere job te vinden. Eens mensen deze stap van ‘genoegen nemen met’ mentaal hebben gezet,  verdwijnt het idee van een zoektocht naar een nieuwe baan en worden we eigenlijk gewoontedieren. Dit is een cruciaal punt waarbij onze loopbaancoaches graag raad geven.

Een oplossing kan zijn om die gewoonte naar jouw hand te zetten. In vaktermen spreken we over job crafting of baanboetseren. Het komt erop neer dat je je huidige baan gaat herstructureren of je taken anders gaat indelen zodat je opnieuw positieve energie krijgt van wat je doet. My Future Works moedigt dit erg aan. Helaas is dit scenario echter niet altijd mogelijk.

Mogelijkheid 2: Oudere werknemers vinden moeilijker een andere job

De hogere pensioenleeftijd en stijgende levensverwachting zorgen ervoor dat er hoe langer hoe meer 50-plussers aan het werk zijn. Op deze leeftijd is het (jammer genoeg) echter vaak moeilijk om nog een nieuwe job te vinden. Om die reden gaat deze leeftijdscategorie minder vaak op zoek naar een nieuwe baan, vooral uit angst om werkloos te worden. My Future Works zet deze mensen graag op de goede weg. We vinden het immers te jammer dat je op latere leeftijd een job doet die je niet happy maakt.

Mogelijkheid 3: “we genieten wel als met pensioen gaan”

Je kent het ongetwijfeld wel… “Als we met pensioen zijn, gaan we dit doen, plannen we zeker en vast daar naartoe te gaan, en gaan we hiervan ten volle kunnen genieten.” Deze gedachtegang probeert My Future Works zoveel mogelijk tegen te gaan.

In de toekomst kun je nu eenmaal niet kijken. Niemand weet dus hoe gezond en actief hij nog zal zijn op pensioenleeftijd. Als loopbaancoaches vinden we het een jammere verspilling van zoveel mooie actieve en gezonde jaren, als je alleen maar zit te wachten op en alles uitstelt tot dat pensioen. My Future Works wil duidelijk maken dat genieten van het nu echt wél kan! Je leeft tenslotte nu. Zou het niet fijn zijn om dat optimaal te benutten?

 

Een loopbaancoach kan u helpen

Soms kunt u zelf niet meer helder zien wat jouw mogelijkheden zijn in jouw loopbaan of waarom je soms het gevoel hebt dat je niet 100% procent goed in je vel voelt. Een loopbaancoach helpt u vragen helder te krijgen, ze te benoemen en laat u zelf naar oplossingen zoeken in richtingen waar u niet eerder aan dacht. En veelal blijft

Over my Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.

Bron Foto: http://oxfordsilk.com/business/business.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *