Hoe creëert u de ideale work life balans (MyFutureWorks.be)

Hoe creëert u de ideale work life balans?

We moeten tegenwoordig heel veel ballen tegelijk in de lucht houden, zowel thuis als op het werk. De vraag is dan: hoe creëert u de ideale work life balans? Lees onze tips om uw ideale work life balans te krijgen.

De work life balans

Er moeten deadlines gehaald worden, er moet aan de relatie met uw partner gewerkt worden, het huishouden moet gedaan worden en tussendoor moeten de kinderen ook nog even opgevoed worden. Het vergt veel aandacht, inzet en energie om dat allemaal vol te houden. En soms gaat het mis, omdat de balans opeens doorslaat naar de verkeerde kant. Dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen.

Laat los

De eerste tip is meteen de allerbelangrijkste: durf los te laten. Leg u erbij neer dat het simpelweg niet altijd mogelijk is om alles onder controle te houden en perfect uit te voeren. Soms is er een strakke deadline en wordt op het laatste moment een van de kinderen ziek.

Of heeft u kans op een prachtige baan, die helaas een uur verder van huis is, waardoor u weinig tijd meer overhoudt voor het gezin. Laat op zulke momenten de gedachte dat u perfect moet zijn los en doe wat het beste voelt. Men kan nu eenmaal niet alle ballen tegelijk in de lucht houden. Die gedachte alleen al zal lucht geven en het makkelijker maken om beslissingen te nemen.

Vraag hulp

Staat u op het punt om ballen te laten vallen? Zorg dat het niet zover komt en vraag hulp voordat het mis gaat. Hulp vragen kan moeilijk zijn.

We leven in een geïndividualiseerde samenleving waarin de norm is dat men zijn eigen zaken regelt. Maar vergis u niet: onderzoek wijst uit dat mensen het stiekem juist heel prettig vinden om af en toe om hulp gevraagd te worden. Dat maakt dat ze zich nuttig en gezien voelen. Dus waarom zou u de mensen uit uw omgeving daar niet een handje bij helpen?

Vraag eens aan oma om een avondje op de kinderen te passen, vraag de buurjongen om jullie gras te maaien en vraag een collega te helpen met het ingewikkelde dossier dat op uw bureau ligt. Het geeft u tijd en lucht, terwijl tegelijkertijd de sociale banden worden verstevigd.

Perfecte work life balans

Is uw work life balans niet helemaal in orde? Probeer deze te verbeteren door kleine veranderingen door te voeren in uw dagelijks leven. Ga op zoek naar die hulp uit de omgeving en laat die belastende gedachten los. Het is niet nodig om al die ballen tegelijk in de lucht te houden.

Probeer de zaken die u energie kosten te reduceren, waardoor u meer tijd overhoudt voor de dingen waar u blij van wordt. En stel uzelf de vraag wat belangrijker voor u is: werk of privé. Wordt u bijvoorbeeld gelukkig van een mooie carrière? Focus daarop en leg u erbij neer dat u minder tijd heeft voor privé. Uiteindelijk is het ook voor uw omgeving belangrijk dat u gelukkig bent.

Hoe is uw work life balans? Wat zou u graag anders zien? Deel uw mening in de comments!

Over My Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Word regisseur van je eigen leven! Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *