Jobcraften - creëer zelf de meest ideale baan.

Jobcraften: creëer zelf de meest ideale baan.

Heeft u een baan waar u niet helemaal tevreden over bent? Ga niet direct op zoek naar een andere job. Probeer eerst eens uw huidige baan meer ideaal te maken door middel van jobcraften.


Sommige mensen zoeken jarenlang naar hun ideale baan. Ze proberen van alles, maar zijn nergens echt gelukkig. Hoe leuk een baan ook is, er zullen altijd een aantal mindere punten blijven.

De uitgangspunten van jobcraften

Jobcraften kunt u in het Nederlands vertalen met ‘baanboetseren’. Het gaat er hierbij om dat de werknemer de eigen baan zodanig boetseert dat de job voor hem zo ideaal mogelijk wordt. Er wordt van uitgegaan dat iemand binnen bepaalde grenzen proactief zijn of haar werkomstandigheden en taakinhoud kan wijzigen. Er zijn verschillende manieren om passende wijzigingen vast te stellen. U kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van de loopbaanankers van Schein.

De acht loopbaanankers

Schein heeft acht verschillende waarden (‘ankers’) benoemd die iemand in een job belangrijk kan vinden:

  • Technisch functioneel. Als u dit belangrijk vindt bent u graag een expert op uw vakgebied.
  • Algemeen management. Vindt u het complete plaatje belangrijker dan de details? Bent u een goede teamplayer en goed in communiceren? Dan scoort u hier hoog op.
  • Autonomie. U neemt graag uw eigen beslissingen en wilt niet afhankelijk zijn van anderen.
  • Stabiliteit. Houdt u het liefst alles zoals het is en bent u bang voor verandering? Dan past deze waarde bij u.
  • Ondernemingsgerichte creativiteit. U runt het liefst een eigen bedrijf waarin u uw creativiteit kwijt kunt.
  • Dienstverlening. U maakt u graag nuttig en wilt graag een job waarin u iets voor anderen kunt betekenen.
  • Uitdaging. U bent ambitieus en bent altijd weer op zoek naar nieuwe doelen die u wilt bereiken.
  • Levensstijl. Voor u is het leven naast de job het belangrijkste, u zoekt balans tussen werk en privé.

Uw belangrijkste waarden

De belangrijkste vraag nu is wat voor u de meest belangrijke waarden zijn. Als u dat weet, dan kunt u deze waarden naast de taakinhoud van uw job leggen. U kunt hierbij gebruik maken van cognitief craften. Hierbij denkt u nog eens goed na over uw job en de taken en eisen die daar bij horen. Een nieuwe kijk op de job kan uw werkplezier vergroten. Daarnaast kunt u ook gaan taakcraften. Is voor u bijvoorbeeld autonomie een belangrijk anker, maar heeft u een job waarin u bijna geen autonomie ervaart? Probeer dan aanpassingen in uw werk aan te brengen, zodat uw baan meer past bij wat voor u belangrijk is.

Nieuw werkplezier

Door uw ankers te vergelijken met de taakeisen van uw job, wordt het duidelijk in hoeverre de huidige job passend is. Door vervolgens kleine wijzigingen in de job aan te brengen, kan het werkplezier flink toenemen. En dan blijkt het veranderen van baan niet altijd nodig te zijn om weer enthousiast aan het werk te kunnen gaan!

Over My Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *