Loopbaanbegeleiding is succes!

Twee jaar na lancering van de loopbaancheques hebben werknemers en zelfstandigen de weg gevonden naar loopbaanbegeleiding. Op twee jaar tijd is het gebruik van de loopbaancheques met bijna 87 procent gestegen. En het loont! Dat blijkt uit onderzoek. Benieuwd of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Hieronder leggen we je alles nog eens uit.

Loopbaanbegeleiding is succes.

Op 1 juli 2013 werd de loopbaancheque gelanceerd. Met dit arbeidsmarktinstrument zorgen wij er mee voor dat mensen meer, langer en werkbaarder aan het werk zijn. Twee jaar na lancering kijkt VDAB, de regisseur van het vernieuwd loopbaanlandschap, tevreden terug op de invoering en praktische uitwerking van de loopbaancheques.

Uit de tevredenheidsmeting – uitgevoerd in opdracht van Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters – blijkt dat meer dan 22.652 werknemers loopbaanbegeleiding hebben gevolgd via de loopbaancheque. ‘My Future Works’ heeft in diezelfde periode zo’n 906 mensen begeleid via het systeem van een loopbaancheque, of anders gezegd zo’n 4 procent.

Belangrijke bevindingen uit de tevredenheidsmeting is dat 82,46% van de klanten tevreden is met de dienstverlening. 92% van de werknemers in loopbaanbegeleiding kent het doel van de loopbaanbegeleiding en 83% vindt ook dat de loopbaanbegeleiding goed is afgestemd op de loopbaanvraag.

De voorbije twee jaar hebben ook meer laaggeschoolden en vijftigplussers de loopbaancheque aangevraagd. Toch blijkt dat nog altijd vooral hooggeschoolden, vrouwen en dertigers kiezen voor loopbaanbegeleiding. Onze loopbaancoaches delen gelijkaardige ervaringen wat dit betreft. Maar zelfstandigen vinden ook meer en meer hun weg naar ons loopbaancentrum.

‘My Future Works’ zet in op een geografische spreiding van locaties voor loopbaancoaching. Vandaag kan je bij ons terecht bij meer dan 30 coaches in meer dan 40 vestigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Begeleiding kunnen volgen dicht bij huis verlaagt de drempel voor loopbaanbegeleiding, meldt ook het onderzoek van VDAB.

‘My Future Works’ als loopbaancentrum gaat nog verder in zijn bevraging over tevredenheid bij klanten. We bevragen onze klanten jaarlijks over het resultaat of de effecten van de loopbaanbegeleiding zelf. Hieruit blijkt dat de loopbaanbegeleiding helpt om:

 • goed inzicht te krijgen in de context, rollen en taken en werkomgeving die ze nodig hebben: 89%;
 • meer inhoudelijke motivatie voor hun werk te krijgen: 69%;
 • hun talenten beter te kunnen inzetten: 89%, en hierover een betere dialoog met hun leiding hebben: 55%;
 • meer gemotiveerd bezig te zijn met hun werk vandaag: 65%;
 • op een gezonde wijze beroepsmatig actief te blijven: 86%”

Zijn loopbaancheques iets voor jou?

Laat ons in het begin beginnen. Zijn loopbaancheques iets voor jou? Als je op zoek bent naar antwoorden op onderstaande vragen dan is loopbaanbegeleiding (al dan niet via loopbaancheques) iets voor jou!

 • Ben je een werknemer of zelfstandige en wil je meer voldoening uit je job halen?
 • Vraag jij je soms af waar je loopbaan naar toe gaat? Of je de juiste richting volgt?
 • Wil je graag weten waar je staat?
 • Kan je vandaag jouw talenten en ambities kwijt in de huidige functie?

Wij kunnen helaas niet voor je uitmaken of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Wij kunnen slechts de juiste vragen stellen of de tools aanreiken. Doe daarom ook de test van VDAB om te kijken of loopbaanbegeleiding écht iets voor jou is.

Kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Als blijkt dat jij nood hebt aan loopbaanbegeleiding, dan is de volgende stap kijken of je in aanmerking komt voor loopbaancheques. Loopbaancheques worden namelijk gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid via VDAB en zij hanteren 3 voorwaarden waaraan je moet voldoen.

 1. Je bent minimum 1 jaar deeltijds of voltijds aan het werk als werknemer of zelfstandige.
 2. Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
 3. Je woont in Vlaanderen of Brussel.

In sommige gevallen maken zij nog uitzonderingen. Kijk voor de volledige lijst met voorwaarden op de website van VDAB.

Hoe vraag je jouw loopbaancheques aan?

Het is vrij eenvoudig om loopbaancheques aan te vragen. Volg gewoon deze stappen!

 • Neem contact op met Elie Naudts via: elie@myfutureworks.be of 0495/16 76 89. Check op voorhand of je in aanmerking komt en/of onze werkwijze je bevalt.
 • Wij brengen je graag in contact met één van onze loopbaancoaches in jouw regio. Je krijgt verdere informatie over het verloop van het traject en de aanpak van het loopbaancentrum.
 • Indien je beslist het traject aan te vatten, bestel je de loopbaancheques online bij VDAB (http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/). Een intake is de basis om jouw loopbaanvraag helder te krijgen om verder te gaan.
 • Je betaalt 10 EUR per uur loopbaanbegeleiding. De Vlaamse overheid betaalt de reële waarde van de loopbaancheque aan ons loopbaancentrum. Je kunt max. 1 cheque van 40€ per bestelling aankopen – voor een traject van 8u zul je dus 2 cheques aankopen (totaal 80€).

Elke zes jaar in je carrière kan je 2 pakketten van 4 uur begeleiding aanvragen/aankopen.

Wil jij van jouw loopbaan jouw droombaan maken? Vraag vandaag nog jouw loopbaancheques aan!

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding onder andere op basis van loopbaancheques aan. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Word regisseur van je eigen leven! Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *