Wat_is_jouw_taalent

Wat is jouw talent? 3 manieren om achter jouw talent te komen!

 

Het ontdekken van je talenten of je sterke punten benoemen is een absolute must om van jouw loopbaan jouw droombaan te maken. In theorie is dat vaak eenvoudiger dan in de praktijk. Daarom delen we 3 manieren om achter jouw talent te komen.

  1. Projecteer jouw talenten op familieleden

Zeggen waar je niet goed in bent is veel eenvoudiger, dan benoemen waar je wel goed in bent. Niemand, uitzonderingen daargelaten, bestoeft zichzelf namelijk graag. Dat maakt het benoemen van je talenten geen evidentie.

“Soms is het belangrijker te weten wat je meeneemt, dan te weten waar je naar toe gaat.”

Een manier om toch voor jouw talenten uit te komen is door volgende vraag te beantwoorden: welke talenten van jezelf herken je in andere familieleden? Op deze manier blijkt het in de praktijk vaak eenvoudiger om toch je talenten te benoemen.

  1. Doe aan 360 graden feedback

Een andere manier om achter jouw talenten te komen of jouw talenten te benoemen is door mensen in je omgeving aan te spreken. Zo kun je aan jouw partner, leidinggevende, vriend, zus, broer, collega’ enzovoort vragen wat zij jouw 3 beste eigenschappen of grootste talenten vinden. Deze manier wordt ook wel 360° graden feedback genoemd en mensen die deze manier van talentonderzoek hebben gebruikt spreken vaak over inspirerende en verhelderend inzichten.

  1. Beantwoord zelf verschillende vragen

Een laatste manier om je eigen talenten te benoemen of te achterhalen is door meerdere vragen te beantwoorden. Het internet staat vol met (gratis) testen, maar ook met losse vragen. Een greep uit het aanbod:

  • Waarover kun je niet ophouden te spreken?
  • Waarvoor wordt jouw hulp gevraagd?
  • Wat gaat jouw gemakkelijk af?
  • Wat vind je het leukst om te doen?
  • Waar krijg je complimenten over?
  • Wat waren je hoogtepunten in je leven?

Natuurlijk zijn er nog tal van andere vragen die je jezelf kunt stellen bij het achterhalen van je talenten. Een aantal van de nog-niet-genoemde vragen komen in een later artikel nog aan bod. Wij vermoeden dat je met deze vragen ook al even zoet bent.

Schrijf alle antwoorden op

Hoe vaker een antwoord terugkomt, hoe realistischer het is om te zeggen dat dit één van je talenten is. Dit kun je pas weten als je de antwoorden hebt genoteerd. Maar misschien heb je geen idee wat de volgende stap is? In dat geval helpt het opschrijven van de antwoorden ook om je talenten inzichtelijk te maken en/of hier eens kritisch naar te kijken. Al dan niet samen met iemand anders. Een ervaren loopbaancoach weet vaak wel wat iemand met jouw talenten kan doen of wat een logische volgende stap zou zijn.

Wat zijn jouw drie belangrijkste talenten? Laat je reactie hieronder na. Ook als je vragen of opmerkingen hebt over de inhoud van het artikel.

Over My Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding onder andere op basis van loopbaancheques aan. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Word regisseur van je eigen leven! Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *